Üheksa treeninginippi ekspertidelt, et kaal langeks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kõigil on trenni tegemiseks erinevad põhjused ja kui sa tahad kaalu kaotada, siis sa pead lisaks tervislikule toitumisele tegema trenni selliselt, et see toetaks seatud eesmärke. 

Siin on üheksa nippi ekspertidelt, mida sa võiksid teada, kui tahad kaalu kaotada. Nõuandeid vahendab Self.com.

  1. Vali endale trenn, mis sulle päriselt meeldib. Sa ei pruugi seda armastada, aga järjepidevus on asja võti ning. Proovi erinevaid asju enne, kui otsustad ühe või kahe lemmiktrenni kasuks.
  2. Ära keskendu nii palju sellele, kui palju kaloreid sa põletad. Treenimine peab olema läbi mõeldud ja tasakaalus. Lisaks kaloritele saab mõõta näiteks treeningu pikkust, harjutuste intensiivsust ja jõupingutuse raskust.
  3. Pigem keskendu treeningu intensiivsusele. Näiteks lühemate ja kõrgema intensiivsusega trennide puhul peaksid sa hingeldama nii, et sul ei ole meeldiv samal ajal rääkida. Kui sa teed pikemat madala pulsisagedusega trenni, siis sa peaksid saama samal ajal oma sõbraga vabalt vestelda. Jõutrennid peaksid nõudma pingutust, kui sa libised läbi kõikide harjutuste ilma erilise vaevata, siis on aeg panna kangile raskust juurde.
  4. Iga kord ei pea tegema kõrge intensiivsusega trenni. Kolm korda nädalas kõrge intensiivsusega trenni võid teha siis, kui su keha on juba treenitud. Algaja võiks proovida pigem madalama intensiivsusega trenne nagu kõndimine, rattasõit ja ujumine.
  5. Ära unusta, et jõutrenn on ka väga tähtis. Paljud arvavad, et kardiotreening on ainuke lahendus, et põletada rasva, aga tegelikult kasvatab jõutreening lihase massi, mis omakorda aitab põletada rohkem rasvu.
  6. Tee harjutusi, mis hõlmaksid võimalikult palju erinevaid lihaseid. Mida rohkem lihaseid on korraga töös, seda rohkem kaloreid sa põletad.
  7. Ära unusta venitada. Venitamine ja kehaline painduvus on väga tähtsal kohal trenni tegemisel, sest  see aitab kaitsta vigastuste eest ja nii saad sa teha järjepidevalt trenni.
  8. Ole järjepidev ja vannu alla. Selleks, et saada tulemusi on tarvis olla järjepidev ja käia trennis regulaarselt. Ära heitu, kui tulemused ei tule kiirelt ja kohe.
  9. Ära unusta, et kaalukaotuse taga ei ole ainult trenni tegemine. Inimene peab olema aktiivne iga päev. See tähendab seda, et lisaks trennile lähed alati treppidest ja võimalusel teed iga päev 30-minutilise jalutuskäigu lihtsalt sellepärast, et olla liikuvuses ja aktiivne. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles