50 aastat lasteaeda. Sedasama vana ja vahvat

Kärt Devaney
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Kruusamägi sõnul tuleb inimestega rahulikult suhelda ja hästi läbi saada.
Aino Kruusamägi sõnul tuleb inimestega rahulikult suhelda ja hästi läbi saada. Foto: Erakogu

2. novembril aastal 1966 avati Haljalas esimest korda lastepäevakodu. Kortermajas ja neljakümnele lapsele. Aja möödudes vajas kohta aias järjest rohkem lapsi. Koos uhke majaga tuli pensionile läinud juhataja asemele uueks “vundamendiladujaks” Aino Kruusamägi, kellele külas viidatakse tänini kui Proua Juhatajale.

Oma 88. eluaastat käiv elujõuline Daam (just suure algustähega) võtab külalised vastu suure heameelega, meenutusi lasteaia ülesehitamise päevilt on raamatu jagu.

“Alustame ikka algusest,” lausub proua muheldes. Aino Kruusamägi õppis pedagoogilises instituudis eesti keelt ja kirjandust, elu läks aga nii, et ühtki kirjandustundi proua Kruusamägi andnud polegi – enne kutsuti teda Haljalasse lasteaia juhatajaks. “Hiljem ma ei tahtnudki enam kooli tööle minna, olin väikestega nii harjunud,” ütleb naine särtsakalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles