Hea tuju pildid: ahv nokib nina ja kaelkirjak näitab keelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Professionaalsed ja amatööridest fotograafid ootavad sageli tunde, et saada suurepäraseid kaadreid loodusest ja loomadest, kuid loomad on sageli ettearvamatud.

Caters News teatel oodati Comedy Wildlife Photography Award (CWPA) võistlusele pilte loomadest, mis on naljakad, kuid samas näitavad loomi nende igapäevaelus. Kokku saabus 52 riiki esindava 1500 fotograafi fotosid.

Sellele võistlusele saadetud fotodel on näiteks nina nokkiv ahv, keelt näitav kaelkirjak, naeratav konn, peadpidi lumes rebane ja veel paljud teised loomad, kelle koomilise tegevuse vaatamine naeratuse näole toob.

Kuid naljakate piltide taga on tõsine sõnum, et looduskeskkond ja selles elavad olendid vajavad kaitsmist.

«Ainuüksi naljakad loomafotod ei aita looduskeskkonda kaitsta ja säästa, vaid inimesi tuleb panna arusaama, et loodus vajab kaitsmist. Just seda meie lehekülg ja võistlus üritavad teha,» teatas CWPA fotovõistluse korraldaja Paul Joynson-Hicks, kes teeb koostööd hävimisohus liikide kaitsega tegeleva organisatsiooniga Born Free Foundation.

Fotovõistluse võitja saab auhinnaks safari Keenias Maasai Mara kaistealal, giidiks on seal Joynson-Hicks, kuid ka Nikon D810 kaamera ja kohaliku hõimu käsitsi valmistatud auhinna.

Fotovõistluse finalistid on juba valitud, võitja kuulutatakse välja 9. novembril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles