10 põhjust, miks Taisse reisida

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phuket
Phuket Foto: SCANPIX

Isegi, kui oled Tais juba käinud, tasub sinna alati tagasi minna, sest sel Kagu-Aasia paigal on nii mõndagi huvitavat pakkuda.

Kuigi Tai ei jõudnud Lonely Planeti 2017. aasta parimate sihtkohtade nimistusse, tõid Tai välja paljud teised väljaanded, kelle hinnangul ei tohiks turiste hirmutada isegi mitte kehtestatud aastane leinaperiood, vahendab Escape.com.au.

1. Vapustavad linnad

Ilmselt on paljud turistid jõudnud vaid sooja merevette ning kuldsetele liivadele, kuid Tais on ka palju linnasid, mis kindlasti avastamist väärivad. Kel aega napib, võib piirduda Bangkoki külastusega, kui aga võimalusi rohkem ja seiklusjanu ka olemas, siis tasuks sõita ka Chiang Maisse. Linnades saab maitsta ka imehead tänavatoitu, mida rannaliival ei pruugita pakkuda.

2. Mõnusad kuurordid

Kui aga linnade külastamisest on villand või on soov jääda truuks traditsioonidele, siis saab end kostitada mõnusa kuurordipuhkusega. Tai randade äärde on kerkinud viimasel ajal hulgaliselt uusi ja suuri hotelle, kus kõik mugavused on lähedal ning ka merevett ei tule kaugelt otsida.

3. Hiiglaslikud kaubanduskeskused

Kui on soov enda riidekapi sisu veidi täiendada, siis ei ole vahet, mis hooajal Taisse sõita, poed on alati avatud. Muidugi kaubad on veelgi odavamad juunist augustini, kui Tais on suur allahindluste periood.

4. Autentne kogemus

Tais on esile kerkinud ettevõtted, kes pakuvad turistidele autentset kogemust. Nii saavad seiklusjanulised turistid minna kalastama kohalike kaluritega, sukelduda rahvusparkides või õppida lainelauaga sõitmist.

5. Mine kruiisile

Kruiisireisid on kogumas järjest populaarsust ning seda ka põhjusega, sest laeval lõõgastudes ühest kohast teise jõuda on üsna mugav ja samas saab näha palju erinevaid sihtkohti. Nii võib ette võtta kruiisi kas ainult Tais või saab lülitada oma reisiplaanidesse veel mõne teise Aasia riigi.

6. Naudi kunsti

Chiang Mai on tuntud Tai loomelinnana. Sealsed muuseumid ja erinäitused pakuvad kunstihuvilisele kindlasti mitme päeva jagu tegemist.

7. Osale festivalil

Vaatamata sellele, et riigis on kuulutatud välja aastane leinaperiood, siis on oodata, et festivalid võivad taas varsti jätkuda, eriti kui arvestada seda, et tailased on suured peopidajad.

8. Poputa end

See ei ole mingi saladus, et Tais saab vaid mõne euro eest juba korraliku massaaži ning ka muud ihuhooldust. Kui päris kuurordis elada ei soovi, kus iluteenused on omast käest võtta, siis tasub ringi jalutada linnatänavatel ning kindlasti jäävad salongid ka kohe silma. Tais tasub lasta end poputada.

9. Tee head

Igal aastal toimub Bangkokis suur maraton, kus tuleb jooksutossud jalga tõmmata ning lipata 60. korrusele. Kokku tuleb nii läbida umbes tuhat trepiastet, kuid kõik osalustasud annetatakse heategevusele.

10. Uudista loomariiki

Kuigi seni on Tai olnud kuulus  elevandisõitude poolest, mis loomadele rohkem halba kui head teevad, siis nüüd soovivad kohalikud seda mainet muuta. Turistidel on võimalus osaleda mitmepäevastel safaritel, kus saab näha metsikuid elevante, tiigreid, makaake ja lendrebaseid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles