PÖFFi žüriidest leiab ka kaks peapiiskoppi ja metropoliiti (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Urmas Viilma.
Peapiiskop Urmas Viilma. Foto: Sander Ilvest

Pimedate Ööde filmifestival avalikustas tänavuste žüriide koosseisud, mille seast hakkab iseäranis esinduslikuna silma oikumeeniline žürii.

Sellesse kuuluvad Eesti Kirikute Nõukogu president peapiiskop emeeritus Andres Põder, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma, Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus, Eesti Katoliku Kiriku piiskop Philippe Jourdan ja Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu president pastor Erki Tamm.

Oikumeeniline žürii hindab PÖFFi teatel põhivõistlusprogrammi filme ja tõstab esile neid, mis oma stsenaariumi, näitlejate mängu või lavastuse kaudu esindab olulisel määral kristlikke või maailmavaadete üleseid üldinimlikke põhimõtteid, empaatilist ja üksteisega arvestavat elukorraldust, traditsioonilisi eluväärtusi ja elu pühadust.

PÖFFi põhižürii tööd hakkab juhtima Itaalia režissöör ja produtsent Uberto Pasolini, kelle tuntuimaks produtsenditööks on «Full Monty» ja režissööritööks mängufilm «Machan». Lisaks kuuluvad žüriisse USA helilooja William Goldstein, Soome näitlejanna Laura Birn, Taani stsenarist Steen Bille, Lõuna-Korea näitleja Kang Soo-youn ja Islandi režissöör ja produtsent Fridrik Thor Fridriksson.

Debüütfilmide võistlusprogrammi ja Eesti filme hindab žürii, kuhu kuuluvad Iraani režissöör Reza Mirkarimi, USA produtsent Joyce Pierpoline, India režissöör Sudhanshu Saria, Saksa filmilevitaja Dorothee Pfistner ja helilooja Michael Pärt.

NETPACi ehk Aasia filmikunsti edendamise võrgustiku žüriis on Katrin Kissa, Vene kriitik Andrei Vassilenko ja Aserbaidžaani režissöör Asif Rustamov.

Rahvusvahelise filmikriitikute ühingu FIPRESCI žüriisse kuuluvad Andrei Liimets, Florian Vollmers ja Senem Aytac.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles