Eesti aukonsulit Austraalias ähvardab vara võõrandamine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti aukonsulit Austraalias Neil Ruuti ähvardab majast ja autodest ilmajäämine, kuna mees on eiranud kohtu otsust oma firma töötajatele saamata jäänud tasude välja maksmiseks.

Ruut ja tema abikaasa jätsid oma turvafirma Security Protection Services Pty Ltd. 47 töötajale õigeaegselt maksmata 176 000 Austraalia dollari väärtuses töötasusid, vahendab ajaleht The Mercury.

Eelmise aasta juuniks oli summast ikka veel üle 134 000 dollari maksmata ning kohus andis Ruutidele selle tasumiseks kaks kuud aega. Praeguseks on summa aga jätkuvalt maksmata ja võimud valmistuvad Ruutide luksusliku maja ja autode sundvõõrandamiseks.

Ruutid on viimase 15 aasta jooksul korduvalt uusi turvafirmasid loonud ja töötajatele palgad maksmata jätnud ning on neljal korral selle tõttu ka kohalikule tööstuskomisjonile aru andma pidanud.

Tööinspektorid leidsid, et Ruutid jätsid oma töötajatele maksmata ületundide, vahetustega ja puhkepäevadel töötamise eest teenitud tasu. Praegu aitab töötajate õiguste eest seisev ombudsman töötajatel Ruutide vastu kohtuasja ette valmistada.

Ajalehel Mercury ei õnnestunud paari telefoni teel tabada. Neile helistades kuulis vaid eelsalvestatud teadet, et helistaja on võtnud ühendust Eesti aukonsulaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles