Mis vahe on peatusteta ja otselennul

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennurada
Lennurada Foto: SCANPIX

Kuigi vahepeatusteta lend ning otselend tunduvad olema üks ja seesama, siis tegelikult on neil sees oluline vahe, mida tasub teada.

Vahepeatusteta lend ehk non-stop-lend tähendab, et lennuk sõidab ühest punktist teise ilma ühegi peatuseta. Otselennul ehk direct flight'il võib lennuk vahepeal maanduda, kuid reisijad lennukist tavaliselt lahkuma ei pea, vahendab Insider.

Otselennu ajal jõuab reisija üldjuhul ikka ühest punktist teise, ilma et peaks vahepeal lennukist lahkuma ning uut väravat otsima minema. Lennuk peatub, et lasta osa reisijaid maha ning võtta teisi peale. Mõnel harvemal juhul on kõik reisijad sunnitud lennukit vahetama. Sellist lendu ei peeta vahemaandumisega lennuks.

Otselennud on tavaliselt veidi odavamad kui vahepeatusteta lennud, kuid nad on siiski kallimad kui vahemaandumistega reisid. Kuigi paljud reisijad lähtuvad pileti valikul hinnast, tasuks ka sellele väikesele detailile tähelepanu pöörata, et olla kindel, mida endale ostad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles