Musk viib Tesla katusele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla esitles möödunud nädalal kolmest osast koosnevat süsteemi – Tesla elektriautot saab laadida Tesla katusest saadava elektriga, mis on salvestatud majja paigaldatud Tesla akupanka.
Tesla esitles möödunud nädalal kolmest osast koosnevat süsteemi – Tesla elektriautot saab laadida Tesla katusest saadava elektriga, mis on salvestatud majja paigaldatud Tesla akupanka. Foto: Reuters/ScanPix

Elektriautode tootja Tesla Motors on lähedal päikeseenergiaettevõtte SolarCity ostmisele, soovides hakata kodumajapidamistele puhta energia täislahendust pakkuma.

Eelmisel reedel esitles Tesla asutaja ja tegevjuht Elon Musk Hollywoodis telesarja «Meeleheitel koduperenaised» endisel võtteplatsil kaht uut toodet. Jõukat äärelinnanaabruskonda matkivas miljöös sai lisaks kodumajapidamistesse mõeldud akupanga Powerwall teisele põlvkonnale näha ka koostöös päikeseenergiafirmaga SolarCity loodud tulevikulahendust – välimuselt tavalise katusekivi sarnast materjali, mis toimib ka päikesepaneelina.

Täpsemalt koosneb neljas eri disainis müüki jõudev Tesla Solar Roof valgust läbi laskvast tugevdatud klaasist, mille alla on paigaldatud Jaapani ettevõtte Panasonic toodetud päikeseelemendid. Uuenduslikust materjalist saavad katust panna ka külmemas kliimas elavad majaomanikud, kuna süsteemile saab lisada kütte, millega talvel lund sulatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles