Kuus põhjust, miks sa EI saavuta oma eesmärke (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Panime kirja kuus põhjust, miks sa ilmselt ei saavuta omale seatud eesmärke ja mida teha, et need probleemid ei takistaks sind. 

  1. Sa ei ajasta oma eesmärke. Igal eesmärgil peab olema ajaline piir, et millal see peaks täituma, vahendab PureWow. Samamoodi pead sa oma päevaplaanis ära märkima, millal on see aeg, kui sa tegeled oma eesmärgi täitumise nimel. Näiteks, kui sa tahad läbi lugeda ühe raamatu, siis sea endale eesmärgiks iga päev pärast õhtusööki tund aega lugeda.
  2. Sa ei ole oma eesmärke selgelt sõnastanud. Vahepeal piisab sellestki, kui sa ütled kõva häälega välja, et «ma tahan kaotada viis kilo». Hea nipp on kaasata lähedasi eesmärkide saavutamisse, et nad oleksid teadlikud, mida sa tahad saavutada ja toetaksid sind rasketel hetkedel.
  3. Su eesmärk ei ole mõõdetav. Oletame, et sa tahad iga kuu raha säästa, aga sa ole kindlat plaani paika pannud, kui palju võiks sul näiteks aasta lõpus arvel olla. Kuna su eesmärk ei ole mõõdetav, siis sa ei saa järge pidada, kas sa oled olnud edukas või mitte.
  4. Sul on liiga palju projekte käsil. See on väga tavaline probleem, et inimesed tahavad saavutada korraga liiga palju erinevaid eesmärke, mistõttu on neil raske keskenduda. Vali kõigepealt üks ja siis teine asi, mida saavutada tahad.
  5. Sa lased ennast teistest mõjutada. Oletame, et su eesmärk on see kuu toituda tervislikult ja loobuda alkoholist, siis ära libastu, kui su sõbranna kutsub sind veini jooma. See on täiesti normaalne, et sa ütled «ei».
  6. Sa kahtled endas. Inimeste kõige suurem hirm on ebaõnnestuda. Tegelikult on kõige hullem see, et sa isegi ei proovi. Vigadest õpitakse ja arenetakse. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles