Liivat: loodetavasti päästab uus linnapea Tallinna täbarast olukorrast

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat
Anto Liivat Foto: Sander Ilvest

Linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat avaldas lootust, et Keskerakonna laupäevase kongressi järel saab Tallinn endale eri poliitiliste jõudude kokkuleppega uue täievolilise ja teovõimelise linnapea.

«On uskumatult küüniline, kui linnavalitsus väidab, et tegeleb linlaste eluasemeprobleemidega, andes oma töötajatele tegevusloata panga kaudu maksumaksja raha eest eluasemelaenu. Samal ajal saadab parteitööga hõivatud Lasnamäe linnaosa vanem erakonna esimeest Moskva reisil, lastes puudega tütart kasvatava ema hoolimatult tänavale tõsta,» oli Liivat nördinud.

Samuti juhtis ta tähelepanu, et lisaeelarve kolmandal lugemisel ei toetanud linnavalitsus ühtegi opositsiooni muudatusettepanekut. «Kui tegevusloata Ühistupangale leiti esimese lisaeelarvega viis miljonit ja teise lisaeelarvega miljon eurot, siis näiteks Külli Urbi ettepanekut eraldada Tallinna Laagna Lasteaed-Põhikooli erivajadustega lastele kiikede soetamiseks 3500 eurot ei pidanud linnavalitsus põhjendatuks,» nentis ta.

Liivat avaldas lootust, et peagi Tallinna linnavolikogu ette jõudev pealinna 2017. aasta eelarveprojekt ei ole erinevalt varasematest enam osa Keskerakonna valimiste eelarvest. «Samuti loodan, et seda projekti tutvustab meile pärast Keskerakonna laupäevast kongressi uus täievoliline ja teovõimeline linnapea, kes saab sarnaselt vabariigi presidendile peatselt ametisse nimetatud erinevate poliitiliste jõudude laipindse kokkuleppega,» ütles Liivat.

Sotsiaaldemokraadid ei toeta Tallinna 2016. aasta teise lisaeelarve vastuvõtmist linnavolikogus.  Teise lisaeelarve kolmas lugemine toimub täna, 3. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles