Rõivas: Tallinna-Helsingi tunnel looks maailmas ainulaadse kaksiklinna (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ja Soome valitsusjuht Juha Sipilä arutasid tänasel kohtumisel, kuidas anda riikide majanduskasvule hoogu juurde läbi ühiste projektide.

«Meie kahe riigi aina tihenev koostöö energia- ja transpordiühenduste ning digitaalsete teenuste arendamisel tähendab, et Eesti ja Soome inimesed ning majandused on enam seotud ning kaks riiki üksteise jaoks olulisemad kui kunagi varem,» ütles Rõivas. «Kui ühel meist läheb hästi, siis läheb hästi ka teisel.»

Rõivase sõnul on hiljuti Brüsselis allkirjastatud BalticConnectori rahastamisleping hea näide kahe riigi tihedast ja tulemuslikust koostööst. Peaminister tänas Sipilät isiklikult projekti panustamise eest ning rõhutas, et töö riikide gaasiturgude ühendamiseks peab jätkuma, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Transpordiühendustest rääkides ütles peaminister Rõivas, et me ei tohiks karta väga ambitsioonikaid projekte, nagu näiteks Tallinna-Helsingi tunnel. «See oleks ainulaadne maailmas ühendades omavahel kaks pealinna ja luues üle 2 miljoni elanikuga kaksiklinna.»

Tunnel panustaks tema sõnul mõlema riigi majanduskasvu ning oleks loogiline jätk ja oluline lisaväärtus Rail Balticule. «Juba praegu liigub kahe linna vahel aastas ligi 8 miljonit reisijat, millele Rail Balticu käivitumine kindlasti lisa toob,» rõhutas Rõivas.

Peaministrite kohtumisel oli teemaks ka riikidevaheline koostöö digitaalvallas. Mais allkirjastasid Rõivas ja Sipilä koostööleppe Eesti ja Soome vahelise andmevahetuse ja e-teenuste käivitamiseks. «Leppe rakendamine on jõudsalt edenenud ja oleme koos käima lükanud esimesed piiriüleseid e-teenuseid. Esimesed äriregistrite vahelised andmevahetused peaks käivituma juba järgmisel aastal,» sõnas Rõivas.

«Kõik need projektid aitavad Eesti ja Soome majandustel kasvada ja toovad inimestele heaolu mõlemal pool lahte.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles