Üks ja sama maantee, aga olud nagu öö ja päev (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pilt avanes eile keskpäeval Piibe maanteel enne ja pärast Jõgeva linna. Mullavere lähistel asuv lõik (vasakul) oli lumest ja jääst puhas. Paarkümmend kilomeetrit edasi Vaimastvere lähistel kattis samal ajal teed lumelopp.
Selline pilt avanes eile keskpäeval Piibe maanteel enne ja pärast Jõgeva linna. Mullavere lähistel asuv lõik (vasakul) oli lumest ja jääst puhas. Paarkümmend kilomeetrit edasi Vaimastvere lähistel kattis samal ajal teed lumelopp. Foto: Margus Ansu

Piibe maantee oli eile hommikul Tartust Jõgevani lumevaba ja ka libeduse üle polnud põhjust kurta. Pärast Jõgeva linna muutusid olud drastiliselt:  samal teel liikudes polnud asfalti lumekihi alt kohati üldse nähagi.

Jõgevamaal hoolitseb talvel teede eest TREV-2 Grupp. Ettevõtte projektijuht Hardi Kuimets selgitas, et Piibe maantee on veidi eriline. Selle teeb eriliseks asjaolu, et Tartust Jõgevani on tegemist kõrgema ehk kolmanda seisunditaseme teega ning Jõgevalt edasi viiv Piibe maantee on teise seisunditaseme tee.

«Meile on lume- ja libedustõrjel prioriteediks kõrgema tasemega teed. Madalamate tasemetega tegeldakse järgmisena,» märkis Kuimets.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles