Luik: Toom võib Savisaare laagriga Keskerakonna pantvangi võtta (2)

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Liis Treimann / Postimees

Postimehe endine vastutav väljaandja Mart Luik leidis Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et Yana Toom võib isegi pärast kaotust Keskerakonna esimehe valimistel hoida Edgar Savisaare toetajatega tervet parteid pantvangis.

Luik tuletas meelde, et nüüdseks keskparteis juhtohjad enda kätte võtnud Kadri Simsoni leer suutis Savisaare juhitava erakonna süsteemi lõhkuda just seest poolt. Sama võimalus on ka nende vastastel. «Toom võib väga vabalt Savisaare laagriga selle uueneva Keskerakonna pantvangi võtta,» mainis ta.

Saates räägiti veel, et suure tõenäosusega Keskerakonna uueks esimeheks saava Jüri Ratase ukse taga on jõudnud ära käia mitmed poliitkosilased, kompamaks pinda uue valitsuskoalitsiooni moodustamiseks. Kaassaatejuhi Hannes Astoki sõnul tõstatub sel puhul küsimus, mitme häälega saab keskfraktsioonist siis arvestada, vihjates võimalusele, et Savisaare leerist häälte kadumisel ei ole uuel võimuliidul parlamendis enamust.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi juhtis tähelepanu ka Keskerakonna kontrolli all olevale Tallinnale ja sealsele võimuvõitlusele. Ta märkis, et Savisaare lähedal seisev Peeter Ernits on korduvalt hoiatanud vastaseid, et arvete klaarimise käigus võib vähemalt 200 keskerakondlast linnavalitsuses töökoha kaotada. «Ja see number on kohalikus omavalitsuses igati pirakas.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles