Pildid: Leiger on koduteel (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parvlaev Leiger alustas laupäeval Türgi laevatehasest koduteed Eestisse.

Laev alustas sõitu laevatehasest kodusadamasse laupäeval Eesti aja järgi kell 16.10. TS Laevade teatel võtab teekond Türgist Eestisse orienteeruvalt kolm kuni neil nädalat.

Seega võib laeva Eestisse oodata novembrikuu viimastel päevadel või detsembri alguseks, kuid täpne kuupäev sõltub juba ilmastikutingimustest ja vahepeatustest. Esimene punkerdamispeatus on Messina väinas umbes 10. novembril.

Tänahommikuse seisuga ootab Leiger Canakkale kanali läbimist. Öösel oli kanal suure tankeri läbimiseks suletud. «Umbes tunni pärast peaks loots laeval olema ja sõit saab jätkuda,» ütles TS Laevade pressiesindaja veidi peale kella üheksat.

TS Laevad võttis reede õhtul Türgi laevatehaselt Sefine ametlikult laeva vastu ning viimased meeskonnaliikmed saabusid laevale juba esmaspäeval. Laev varustati kütuse, vee ja toiduainetega ning toimusid vajalikud õppused.

Postimees kirjutas sel nädalal, kuidas veeteede ameti inspektor leidis Leigerit kontrollides 21 viga. 3. ja 4. novembril viis amet laeval läbi meresõiduohutuse alase auditi ajutise meresõiduohutuse korraldamise tunnistuse (ISMC) väljastamiseks ning kinnitas laeva vastavuse kehtivatele nõuetele.

Laev registreeritakse Eesti laevaregistris Eestisse saabumisel. Eesti Vabariigi suursaatkond Ankaras väljastas laevale Eesti liputunnistuse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles