Tallinna uue raehoone kavand pälvis rahvusvahelist tähelepanu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uue raehoone kavand.
Tallinna uue raehoone kavand. Foto: Raepress

Rahvusvaheline kinnisvaraeksperte ühendav organisatsioon MIPIM hindas Tallinna uue raehoone projekti üheks arhitektuuriliselt tähelepanuväärsemaks tulevikurajatiseks.

Linnahalli naabrusse kavandatud uus raehoone leidis äramärkimist büroohoonete kategoorias, teatas Raepress. Projekti autor on Taani arhitektuuribüroo BIG - Bjarke Ingels Group ning tellija Tallinna linnavalitsus.

Büroohoonete kategoorias tunnistati parimaks USA-s Chicagos asuva Inland Steel Buildingu renoveerimise projekt. Teiseks äramärgitud projektiks oli Lõuna-Austraaliasse Adelaide’i kavandatud tervise- ja meditsiiniuuringute instituut.

Projekte hinnati kokku kaheksas kategoorias. Üldauhinna pälvis Katari Doha linna kavandatud Musheireb - Heart of Doha, mille projekteeris Mossessian & Partners.

MIPIM on maailma tähtsaim kinnisvaraprofessionaalide sündmus, mis toob kokku mõjukaimad oma ala asjatundjad, et välja selgitada rahvusvaheliselt silmapaistvaimad kinnisvaraarendusprojektid, leida potentsiaalseid partnereid ja sõlmida lepinguid.

MIPIM Architectural Review Future Projects Awards (tulevikku vaatavate arhitektuuriprojektide auhinnad) on mõeldud veel ehitamata või valmimata projektidele. Auhindu on välja antud 2002. aastast. Auhinnad antakse üle Cannes’is 8.-11. märtsini toimuval rahvusvahelisel kinnisvaramessil, millel osaleb üle 20 000 delegaadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles