Riik parandab Ida-Virumaal kutseõppe tingimusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutseõpe.
Kutseõpe. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Täna avab haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Jõhvis Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse uue praktikamaja ning Sillamäel sealse kutsekooli uuendatud õppehoone.

«Kvaliteetne kutseharidus annab noortele võimaluse leida huvidele ja annetele vastav tegevusala, kindlustades tulevikuks nii täisväärtusliku tööelu, aga ka isikliku rahulolu,» tunnustas minister Ida-Virumaa kutseharidust ja kinnitas, et investeeringud Ida-Virumaale jätkuvad, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Parim viis tööpuuduse vähendamiseks on anda tööandjate poolt hinnatud kutsekoolides noortele täiendavad arenguvõimalused,» lisas Lukas.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse uues kahekorruselises praktikamajas asuvad õppetöökojad ja laborid on varustatud kõige kaasaegsema seadmestikuga, õppe- ja arvutustehnikaga. Nii on õpilastele loodud igati soodsad tingimused parimate teadmiste ja oskuste omandamiseks. Praktikamaja ehitus koos sisustamisega maksis ligi 10,8 miljonit eurot, Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) osa sellest on 9 miljonit eurot ja ülejäänu lisas Eesti riik.

Sillamäe Kutsekooli kolmkümmend aastat tagasi rajatud õppehoone on läbinud põhjaliku uuenduskuuri, investeering parandab oluliselt õpikeskkonda ja õppetöö kvaliteeti. Juurdeehituses saavad ruumi juurde nii toitlustusteeninduse kui laomajanduse eriala õpilased. Sillamäe Kutsekooli õppehoone uuendamine maksis ligi 1,7 miljonit eurot, ERFi osa sellest on 1,4 miljonit eurot ja ülejäänu lisas Eesti riik.

Ida-Virumaa kutseõppeasutused on tänaseks saavutanud täiesti uue taseme. Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, mis varem paiknes laiali mitmes kohta, on tänu täna avatavale
praktikamajale koondanud end ühte asupaika ning on valmis õpetama terve Virumaa noori ja täiskasvanuid. Maakonna kaks väiksemat kutsekooli Narvas ja Sillamäel on samuti tänaseks varustatud korralike praktikabaaside ning õppehoonetega.

Mõlemad täna avatud objektid kuuluvad Vabariigi Valitsuse poolt 2007. aastal heakskiidetud ning haridus- ja teadusministeeriumi kaudu rakendatava «Elukeskkonna arendamise rakenduskava» meetme «Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasajastamine» investeeringute kavva. Aastatel 2007-2013 suunatakse nimetatud investeeringute kava kaudu kutsehariduse taristu arendamisse üle 204 miljoni euro, sellest 167 miljonit eurot ERFi ning ligi 65 miljonit eurot Eesti riigi vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles