Tuneesia ekspresident vajus koomasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks nüüdseks juba endist riigipead. 2001. aastal tehtud fotol on Tuneesia president Zine al-Abidine Ben Ali (paremal) ja Egiptuse liider Hosni Mubarak.
Kaks nüüdseks juba endist riigipead. 2001. aastal tehtud fotol on Tuneesia president Zine al-Abidine Ben Ali (paremal) ja Egiptuse liider Hosni Mubarak. Foto: SCANPIX

Tuneesia ekspresidenti Zine el Abidine Ben Alid tabas kuu pärast riigist põgenemist insult, mille tagajärjel vajus ta koomasse.

Prantsuse ajalehe Le Monde andmetel lebab 14. jaanuaril Tuneesiast Saudi Araabiasse kihutanud Ben Ali haiglas.

Tuneesia temaatikale keskendunud Prantsuse ajakirjaniku Nicolas Beau andmetel sai endine riigipea insuldi selle nädala alguses.

Ben Ali toimetati Punase mere ääres Jeddahis asuvasse haiglasse, kus tavaliselt ravitakse Saudi printse. Ajalehe andmetel kasutab ekspresident haiglas vale nime.

Prantsuse meedia andmetel lebab 74-aastane Ben Ali, kel oli tervisega probleeme ka enne tema režiimi kokku varisemist, koomas.

Beni Ali valitsuse kukkumine Tuneesias oli rahutustelaine alguseks Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas, tuues muu hulgas kaasa Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki tagasi astumise ja üle kogu regiooni kandunud mässumeeleolud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles