Jürgen Ligi valitsuse kukkumisest: hooramist on siin olnud juba pikemat aega (34)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Erik Prozes

Reformierakonna aseesimees, välisminister Jürgen Ligi ütles valitsuse kukkumist kommenteerides, et märke koalitsioonipartnerite hooramisest on olnud näha juba pikemat aega.

Ligi ütles Postimehele, et selliseid sõnavõtte on olnud juba pikemat aega, kuidas Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna kiidab Jüri Ratase valimist Keskerakonna esimeheks või kuidas sotside aseesimees Helmen Kütt tervitab kongressil uut esimeest.

«Sotsidest ma saan aru. Jevgeni Ossinovski ja Urve Palo juhitav erakond ei jäta kellegagi tülli minemata. Aga Tsahkna puhul ei saa ma aru. Mul tekib Tsahkna puhul kohe hulk küsimusi, mida hakkab ta tegema väikese vennana vasakpoolses valitsuses,» ütles Ligi.

Ligi märkis, et valitsusest lahkumist oleks saanud elegantsemalt välja mängida, kui praegu. «Kõigepealt süüdistati Reformierakonda salaläbirääkimistes iseenda valitsuse vastu. Natuke mage on, kui varas jookseb minema ja ise karjub, et võtke varas kinni. Seda mängu mängisid täna nii sotsid kui ka IRL,» ütles Ligi.

Natuke mage on, kui varas jookseb minema ja ise karjub, et võtke varas kinni.

Välisministri sõnul on peaaegu kõigi seniste Eesti valitsuste vahetustes olnud mingi loogika, kui välja arvata peaminister Mart Laari tagasiastumine 2001. aastal.

«Praeguses valitsuse kukkumises ei ole mingit loogikat, on lihtsalt tahtmine mängida. Uue valitsuse moodustamine ei ole naljaasi. Me mäletame veel eelmist aastat, kui terve märtsikuu kestsid läbirääkimised valimistel kehva tulemuse saanud sotside ja IRLiga,» rääkis Ligi.

Ligi sõnul on nüüd peaminister Taavi Rõivase otsustada, kuidas valitsuse kukkumisel käituda.

«On võimalik, et peaminister läheb ja peab umbusaldushääletusel kõne valitsuse nimel. Võimalik, et ta laseb lihtsalt sotsidel ja IRLil umbusaldada iseennast. Tegelikult oleks mul endal päris huvitav ise umbusaldushääletusel puldis olla ja küsimustele vastata,» lisas Ligi.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles