Suurpangad valmistuvad USA presidendivalimistega seotud ootamatusteks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Globaalse haardega suurpangad nagu Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co and Goldman Sachs on valmistumas USA presidendivalimiste järgseks rahutuks ajaks turgudel, kirjutab Reuters.

Kõigepealt mõjutab presidendivalimiste tulemus kolmapäeval esimesena avanevaid Aasia turge, mistõttu on mitmed sellele regioonile keskendunud suurpangad nagu HSBC ja Nomura kutsunud kriitiliseks perioodiks tööle täiendava hulga inimesi.

Suurpangad on õppinud suvisest Brexiti referendumist, mille ootamatu tulemus viis päevaga USA 500 suurimat börsifirmat koondava S&P 500 indeksi väärtusest 3,6 protsenti.

Praegu ootavad turud S&P 500 indeksi optsioonide hinna järgi kuni kaheprotsendist kõikumist kummaski suunas. Juhul, kui vabariiklane Donald Trump peaks võitma, ennustab Citigroup indeksile 3-5 protsendist langust. Nomura hinnangul võib Trumpi võit Aasia turgudel tuua kaasa ka enam kui kuueprotsendise languse.

USA börsid väitsid Reutersile, et kuigi suuremat kauplemismahtu ning volatiilsust nähakse ette, ei ole plaanis mingeid erakordseid meetmeid nendega toime tulemiseks rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles