USA vajaks hoopis sellist presidenti nagu on Harrison Fordi tegelane filmis «Air Force One»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrison Ford kehastas filmis «Air Force One» president James Marshalli
Harrison Ford kehastas filmis «Air Force One» president James Marshalli Foto: Youtube

Ligi 20 aastat on möödunud sellest, kui vaatajateni jõudis menufilm «Air Force One», milles Harrison Ford mängib USA presidenti, kes kannab nime James Marshall ja kes hüüab terroristidele kuulsaks saanud lause «Get off my plane!» (Kaduge minu lennukist).

Ameeriklased spekuleerisid sotsiaalmeedias, et võrreldes 1997. aastaga on terrorioht märgatavalt kasvanud ja kas vabariiklane Donald Trump suudab presidendiks saades samamoodi terroristidega toime tulla nagu Fordi kehastatud president.

«USA vajaks presidenti, kes oleks sama kindlameelne ja seikluslik, nagu seda on Harrison Fordi tegelane, president James Marshall. Kas Donald Trump, kes on tuntud ka meelelahutajana, suudab seda?» küsisid sotsiaalmeedia kasutajad.

Pärast filmi valmimist ilmnes, et Harrison Fordil õnnestus saada presidendi kehastamiseks näpunäiteid sel ajal USA presidendiametis olnud Bill Clintonilt.

Ford palus president Bill Clintonit, kas temas presidendi kehastajana, aspresidendi kehastajal ja filmimeeskonnal oleks võimalik tutvuda presidendi lennuki Air Force One’iga ja Clinton andis nõusoleku.

Filmitegijad rentisid firmalt American International Airways lennuki Boeing 747 ja lasid selle 300 000 dollari eest teha selliseks nagu on USA presidendi lennuk.

Kuid filmipresidendi lennukis oli asju, mida 1990. aastatel Clintoni presidendi ajal tema lennukis ei olnud, selleks oli näiteks niinimetatud põgenemiskapsel. Samuti ei olnud presidendi lennukil langevarjutekki, mis filmilennukil olemas oli ja mille kaudu osa tegelasi põgenema pääsesid.

Filmitegijad kasutasid ka hävituslennukeid F/A-18 Hornet , mida renditi USA õhujõududelt ja neid juhtisid õiged piloodid, mitte näitlejad.

Kui Donald Trumpi asepresident on mees, Indiana kuberner Mike Pence, siis Fordi presidendi James Marshalli asepresident oli naine Kathryn Bennett, keda kehastas Glenn Close.

Filmis asepresident Kathryn Bennetit mängiva Glenn Close’i sõnul oli esmases käsikirjas teda näidatud nõrgana, kuid ta ei leppinud sellega, vaid nõudis käsikirja muutmist, sest ka naised saavad kriisolukordades hästi hakkama.

USA ja teiste riikide meedia teatel võitis nüüdsed USA presidendivalimised vabariiklaste kandidaat Donald Trump.

Redditis arutati, et filmis «Air Force One» on president Marshalli poliitikaks, et terroristidega ei tohi iialgi läbirääkimisi pidada, nende pilli järgi tantsida ja neid karta ja ta saab praktiliselt üksinda pahalastega toime.

«Kui James Marshall oleks olnud päris USA president, siis oleks ta juba ainuüksi lennukietteaste eest teiseks ametiajaks presidendiks valitud. Ta lööb terroriste, päästab oma pere tapmisest ja jääb ikka härrasmehest presidendiks,» teatasid kommenteerijad.

Oli neid, kes arvasid, et USA ei vaja Donald Trumpi ega Hillary Clintoni sarnast, vaid James Marshalli sarnast presidenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles