Alaealiste palkamine muutub lihtsamaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahaljastusse kaasatud noored
Linnahaljastusse kaasatud noored Foto: Marko Saarm / Sakala

Noori tööle palkavad ettevõtted leiavad, et alaealiste palkamise muutmine on igati teretulnud ning aitab kaasa noorte töökäitumise kujunemisele.

«Planeeritavad seadusemuudatused on tööandjatega läbi arutatud ja Rimi hinnangul need kindlasti hõlbustavad alaealiste töötamist,» ütles Rimi Eesti Food ASi personalihalduse juht Jaanika Raudam, kelle meelest tuleks noorte soovi töötada igati soodustada, vahendab Äripäev.

Nimelt on võtnud sotsiaalministeerium ette muuta töölepingu seadust selliselt, et alaealiste töösuhete regulatsioon muutuks paindlikumaks. Praegune seadusandlus on rangem, kui Euroopa Liidu direktiiv nõuab ning see on pannud ettevõtjad vältima nii alaealiste palkamist kui ka nendega töölepingu sõlmimist, märkisid advokaadibüroo ALTERNA vandeadvokaat Annika Vait ja jurist Liisa Orav.

Planeeritavad muudatused kaotavad muuhulgas piirangud, milliseid töid võivad teha lapsed vanuses 13-14 ja 15-16, kaob kohustus tööinspektorilt loa taotlemiseks 13-14aastase palkamiseks, samas säilib 7-12aastaste korral, hakatakse eristama laste töötamist kooliajal ning vaheajal ja alaealistele plaanitakse 28päevast põhipuhkust.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles