Pildid ja video: Seattle’i Trumpi-vastasel meeleavaldusel leidis aset tulistamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump sai vajaliku arvu valijameeste hääli, et temast saaks järgmine USA president, kuid samas on USAs palju neid, kes ei soovi ärimehest Trumpi presidendiks.

Üle USA lahvatasid pärast tulemuste teatavaks tegemist meeleavaldused, kaasa arvatud Washingtoni osariigis Seattle’is, kus toimus tulistamisintsident, milles sai mitu inimest vigastada, edastab Huffington Post.

Reutersi teatel avas relvastatud isik tule eile õhtul kohaliku aja järgi pärast sõnavahetust. Viis inimest sai haavata, ühe haavata saanu seisund on kriitiline.

Seattle’i politsei esindaja Robert Merneri teatel tõenäoliselt ei olnud tulistamise taga Trumpi vastasus, vaid isiklik arveteklaarimine.

«Protestil osalenute vahel toimus sõnavahetus, üks isikutest tegi nagu lahkuks, kuid haaras siis relva ja tulistas rahvamassi,» teatas politseinik.

Politsei teatel põgenes relvastatud mees sündmuskohalt ja teda ei oldud tabatud ka rohkem kui üks tund pärast juhtunut.

Parameedikud toimetasid kõige enam vigastada saanud mehe Seattle’i Harborview haiglasse, arstide teatel on ta seisund kriitiline.

Ülejäänud neli haavata saanut on üks naine ja kolm meest, kelle jalavigastused ei ole eluohtlikud.

Politsei ja päästeteenistus jõudis sündmuspaika vähem kui ühe minutiga, sest nad hoidsid Trumpi vastaste protestil silma peal, kuid neil ei õnnestunud tabada tulistajat.

USAs on tuhanded inimesed astunud Trumpi vastu, kuna neile ei meeldinud tema kampaania retoorika, milles oli palju moslemite, immigrantide, naiste ja veel mõnede gruppide vastasust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles