Eesti mees andis tõuke Trumpi suurhotelli rajamiseks

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paco Rabanne’i kleidis Karin Laasmäe 1999. aasta kevadel Las Vegases Miss Hawaiian Tropicu iludusvõistluse ajal kinnisvarakröösuse Donald Trumpi ja Hawaiian Tropicu omaniku Ron Rice’i seltsis.
Paco Rabanne’i kleidis Karin Laasmäe 1999. aasta kevadel Las Vegases Miss Hawaiian Tropicu iludusvõistluse ajal kinnisvarakröösuse Donald Trumpi ja Hawaiian Tropicu omaniku Ron Rice’i seltsis. Foto: Raivo Kiisler

Raivo Kiislerit ühendas omal ajal Donald Trumpiga huvi iludusvõistluste vastu. Aga tema roll ei jäänud sugugi kõrvaliseks, kui kinnisvarahaist Trump hakkas Las Vegasesse, Ameerika kasiinopealinna, uhkeimat kõrghoonet rajama.

Raivo Kiislerit üllatas Ameerika immigratsiooniametnike vastuvõtt, kui ta saabus 1993. aastal Tartu ülikooli tudengi Kairit Hirvega New Yorki American Dream Calendar Girlsi konkursile. Tolle, nagu hiljem mitme teisegi iludusvõistluse korraldusfirma omanike hulka kuulus ka Donald Trump. Kuigi Trump oli siis juba nimekas kinnisvaraärimees, ei teadnud nõukogude minevikuga Kiisler temast peaaegu tuhkagi. Aga kui piiriametnikud, nagu neil tööülesanded ette näevad, küsisid, kuhu kahel Eestist tulnul minek, ja said tugeva aktsendiga vastuse, et Donald J. Trump American Dreami festivalile, läksid nad ühtäkki elevile. Trump, nagu Kiisler aru sai, oli niivõrd kuulus, et kõigile, kes temaga vähegi, kas või kaude seotud, langes samuti aupaistet ja tähelepanu. Mõned ametnikud tahtsid Eestist saabunutega koguni pilti teha.

Möödus kuus aastat, kui Kiisler, kes oli iludusvõistluste rahvusvahelise promootorina endale vahepeal samuti nime teinud, mängis puhtjuhuslikult rolli selles, et Trump hakkas ehitama Las Vegasesse, Ameerika meelelahutuspealinna, kuldselt kiiskavate akendega 64-korruselist omanimelist hotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles