Keskfraktsioon kinnitas suursaadikutele senise välis- ja julgeolekupoliitika jätkumist (6)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratase ja Kadri Simson.
Jüri Ratase ja Kadri Simson. Foto: Liis Treimann

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed kohtusid täna Eestis resideerivate suursaadikute ning saatkondade asejuhtidega, et kinnitada senise välis- ja julgeolekupoliitika jätkumist ka Keskerakonna valitsusse kaasamisel.

Keskerakondlased rääkisid kokku 30 diplomaadiga kohtudes, et Keskerakonna tõus valitsusse ei tähenda Venemaa mõjusfääri langemist.

«Välisesindustes ning -meedias on käidud hirmutamas väidetega, et Keskerakond kavatseb muuta Eesti välispoliitilist suunda, kuid see ei vasta tõele. Kõik, kes loevad eilsetel valitsuskõnelustel kokku lepitud välis- ja julgeolekupoliitika ning riigikaitse põhimõtteid, saavad sellest aru,» rääkis Keskfraktsiooni esimees Kadri Simson.

Ta avaldas lootust, et adekvaatne info informatsioon jõuab saatkondade kaudu Eesti liitlasteni ning välismeediasse.

Simsoni sõnul peavad kõik Eesti poliitilised jõud tõsiselt mõtlema, milliseid sõnumeid välispartneritele saata soovitakse, sest ebaõiged väited kahjustavad tõsiselt Eesti mainet.

«Eesti huvides on julgeoleku, stabiilsuse ja heanaaberlike suhete arendamine kogu meie regioonis. Keskerakond seisab nende väärtuste eest. Pean vastutustundetuks seda, kui keegi endisest valitsusliidust läheb välisajakirjanike juurde rääkima, et Keskerakond toob Eesti välispoliitikasse negatiivse nihke. On aeg kibestumisest üle saada ning edasi minna,» ütles Simson.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles