Sada eurot pole siin mingi raha (15)

Asso Puidet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugenud Iltalehtist, et Eesti asemel tasub alkoholi tuua Lätist, ei jätnud Asko võimalust kasutamata, et tervele pere Valkast juua osta.
Lugenud Iltalehtist, et Eesti asemel tasub alkoholi tuua Lätist, ei jätnud Asko võimalust kasutamata, et tervele pere Valkast juua osta. Foto: Asso Puidet

Kell on tiksunud mõne minuti üle nelja pärastlõunal. Piirilinnas Valkas, kuhu alkoturismi laineharjal rajatakse üks alkoholipood teise järel, on tänavad peaaegu inimtühjad. Piimakombinaadist jäänud korstna tippu püstitatud kolmekeelne valgusreklaam «Tirgus, Turg, Market» helgib majakana üle hämarduva väikelinna.

Iltalehti soovitusel

Super Alko lükanduksed avanevad. Kollakas valgusvihus väljub lõgisedes alkoholikaste täis laotud ostukäru. Selle järel, käsipidi käru juhtraua külge klammerdunud, astub kogukas kiilaneva pealaega Asko.

Asko elab Soomes Jyväskyläs. Ta on siin, sest luges Soome suurimast tabloidist Iltalehtist, et Eesti asemel tasub nüüd alkoholi osta hoopis Valkast. Vaid 6000 elanikuga piirilinnas on juba viis alkoholimüügile keskendunud kauplust.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles