Viru Rand plaanib Ida-Virumaale 300 töökohaga konservitsehhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske kala.
Värske kala. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kalatootja Viru Rand plaanib Ida-Virumaale Toilasse rajada uue konservitsehhi, kus kokku saab tööd 300 inimest, tulevikus plaanib ettevõte ehitada ka uue kulinaariatsehhi, kirjutab Põhjarannik.

«Tegeleme praegu töödokumentidega, valmistame põhiprojekti ette,» rääkis Viru Ranna juhatuse esimees Igor Solomkin lehele.

«Esimesena ehitame uue konservitsehhi; seal hakkab töö käima kahes vahetuses, kummaski 150 inimest, nii et kokku saab tööd 300 inimest.»

Praegu on firmal Toilas väike kulinaariatsehh, kus töötab 65 inimest.

«Teises etapis ehitame uue kulinaariatsehhi, mis annab veelgi töökohti juurde,» ütles Solomkin. Toila vallavalitsus on ehitusi võimaldava detailplaneeringu praeguseks kinnitanud. Seda, millal konservitehase ehitus alata võiks, ei osanud juhatuse esimees prognoosida.

Muudatused said lehe teatel võimalikuks seetõttu, et 2012. aasta sügisel sai kalatööstuse omanikuks Sadat Azimov, kes võttis plaani tootmisse kõvasti investeerida: ehitada kaks uut tsehhi ning luua vähemalt 100 töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles