Kaheksa jumestustrikki Marilyn Monroe ihumeikarilt

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Mary Evans / Scanpix

Allan «Whitey» Snyder oli meigikunstnik, stilist ja Marilyni lähedane sõber. Just tema on vastutav selle eest, et naabritüdruku välimusega naisest sai tõeline staar.

Bright Side pani kokku valiku Snyderi meigitrikkidest.

  1. Niiske silmameik. Kunagi peeti seda väga seksikaks. Poelettidel metallik-lauvärve tollal veel saada polnud, seega kasutas Snyder laugudel katva kihina vaseliini või kookosõli.
     
  2. Vaseliin meigipõhjana. Allan kasutas alati meigipõhjana vaseliini. See aitas nahka niisutada ning andis kaameravalguses erilise sära.
     
  3. Huultele volüümi. Ajastul, mil huuli kirurgiliselt massiliselt ei suurendatud, pidid meikarid olema loovad. Snyder kasutas näiteks suisa viit eri tooni huulepulka, et visuaalselt huuli volüümikamaks muuta. Sügavuse lisamiseks kasutas ta šokolaadipruunis toonis silmapliiatsit huulepliiatsina.

    Marilyn Monroe / Mary Evans / Scanpix

  4. Kõnekas lainer. Snyder kombineeris alati mitu eri lainerikihti. Ta rõhutas silma kuju, kasutades musta ja pruuni lainerit, seejärel valget silma sise- ja välisnurkades ning lõpetuseks paar punast täpikest, et lisada silmale sära.
     
  5. Valge lauvärvi maagia. Et silmadele tähelepanu tõmmata, kattis Snyder laud valge puudrise lauvärviga, silma nurka aga kandis pärlmuttervalget tooni.
     
  6. Visuaalselt nina väiksemaks. Kuigi Marilynile oli tehtud ninaoperatsioon, uskus ta ikka, et see on liiga suur. Et nina suurust visuaalselt vähendada, kandis Snyder ninaotsale roosat põsepuna.
     
  7. Mäng ripsmetega. Et muuta silmad mandlikujuliseks, lõikas Snyder kunstripsmed pooleks ning kinnitas pooliku riba ainult silma välisnurka.
     
  8. Mäng kulmudega. Kulmud on väga individuaalsed, Marilyni puhul kasutas Snyder nende kolmnurkseks joonistamise lahendust, mis vähendas visuaalselt ka otsmiku suurust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles