USA-EL-i kaubanduskõnelused külmutatakse Trumpi tõttu ilmselt aastateks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström.
Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidu ja USA vabakaubanduskõnelused külmutatakse Donald Trumpi valimisvõidu järel ilmselt aastateks, ütles Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström täna.

USA presidendiks valitud Trumpi üheks kampaanialubaduseks oli rahvusvahelised kaubanduslepped prügikasti visata, see seab kahtluse alla ka ambitsioonika leppe EL-iga.

Brüssel ja Washington püüdsid transatlantilise kaubandus- ja investeerimispartnerluse (TTIP) leppega president Barack Obama ametiajal ühele poole saada, kuid see ei õnnestunud.

«TTIP külmutatakse ilmselt mõneks ajaks ja eks näis, mis juhtub siis, kui see lahti sulatatakse,» ütles Malmström Brüsselis EL-i kaubandusministritega kohtudes.

«Me ei tea, mida ta TTIP-ist arvab,» lisas volinik Trumpile viidates, kuid tõdes, et kampaaniaavalduste põhjal on ta suurte kaubanduslepete vastu.

TTIP-i üle on peetud läbirääkimisi alates 2013. aastast. See looks maailma suurima, 850 miljoni tarbijaga vabakaubandusturu.

Vastuseis kaubandusleppele on kasvanud ka Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles