Kuidas sirgub Eesti koondislane?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets (sinises) on hea näide EEsti jalgpallurist, kelle karjäärikõver on liikunud läbimõeldult ja loogilises suunas.
Karol Mets (sinises) on hea näide EEsti jalgpallurist, kelle karjäärikõver on liikunud läbimõeldult ja loogilises suunas. Foto: Tairo Lutter

Olgu Eesti jalgpallikoondise peatreener kes tahes, valikuvõimalused on tal enamiku välismaalastest kolleegidega võrreldes ahtamad. Kuigi eileõhtuse Belgia-Eesti valikmängu eel oli koosseisuga pealtnäha rohkem koosseisumuresid isegi belglaste lootsil Roberto Martinezil, teab ka Martin Reim hästi, et iga mehe väljalangemine mõjutab Eestit tugevalt. Kogemusi meil jagub, ent kas ka noori mängijaid, kes praegustelt tegijatelt teatepulga üle võtaksid?

Belgiasse sõitnud koondise ridadest leiab koguni seitse mängijat, kellel vanust 30 või üle selle. Kõik nad on koondise kindlad, paljud ka pikaaegsed tugitalad – Pavel Londak (36), Aleksandr Dmitrijev (34), Konstantin Vassiljev (32), Mihkel Aksalu (32), Ats Purje (31), Ragnar Klavan (31), Gert Kams (31). Vigastuse tõttu jäid eemale muidu samuti põhimeeste ringi kuuluvad Dmitri Kruglov (32) ja Enar Jääger (31). Ühelt poolt teeb see Eesti koondise meeldivalt kogenuks, aga teisalt – kui lisada väljatoodud vanustele mõttes veel paar aastat, kes siis ikkagi lähiaastatel nende mängijate saabastesse astuvad või vähemasti nende positsioone kõigutavad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles