Päikeselised hurmurid pakuvad õnne raha eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Djerba rannas Tuneesias.
Turistid Djerba rannas Tuneesias. Foto: Reuters/ScanPix

Pruunikasroosas pikas djellaba’s, kümme meetrit sama tooni riiet turbaniks pea ümber seotud, kõnnib ta pisut väsinud sammul üle ühe lõunamaa väikelinna väljaku poodide vahel. Heike on Saksamaalt pärit haiglaõde, 65 aastat vana, veidi närtsinud olemisega ja tulnud lõunamaa päikese alla õnne otsima.

Heike õnn istub parajasti koos sõpradega plastlaua taga valgel plasttoolil, teeklaas ees. Moncef on pruunide särasilmade ja kenasti piiratud habemega 30-aastane noormees. Oma kauni naeratuse päiksepruunil näol laseb ta käiku buzinessis (niimoodi kohalikud seda äri nimetavad – toim) eurooplannadega.

Heike on üsna õnnelik, eelmisel õhtul oldi koos Moncefi vaemate juures, kes plaanitavat abielu sõbralikult toetavad. Ja miks ka mitte, sellisest ühendusest on ju kasu kõigil, sest peres kuulub kõik jagamisele, kui keegi jääb haigeks või on vaja osta hobune või kaamel. Ning kes Euroopast ei tahaks õnne nimel ja üksilduse peletamiseks saata oma pangakontolt mõned tuhanded eurod lõunamaise päikese alla pruunide silmade, sportliku keha ja oskuslikult lausutud õrnuste eest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles