Kolonel Terras võttis üle kaitseväe peastaabi juhtimise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Riho Terras tõotas 18. veebruaril 2011 hoida ja kaitsta kaitseväe peastaabi lippu.
Kolonel Riho Terras tõotas 18. veebruaril 2011 hoida ja kaitsta kaitseväe peastaabi lippu. Foto: Kaitseväe peastaap

Brigaadikindral Neeme Väli andis täna kaitseväe peastaabi ees korraldatud pidulikul rivistusel kolonel Riho Terrasele üle peastaabi juhtimise ja lipu.

Kindral Väli tänas peastaabi kaitseväelasi ja ametnikke ning  kinnitas, et jätkab tihedat koostöö kaitseväe peastaabiga ka Eesti sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures, vahendas peastaabi pressiesindaja.

«Bürokraatialahingud tuleb kõrvale jätta,» ütles kolonel Riho Terras oma kõnes. «Ametnike ja kaitseväelaste  teenistuse ühiseks eesmärgiks on kaasaaegne kaitsevägi ja usutavalt kaitstud Eesti.»

Kaitseväe peastaabi lipu üleandmisel olid kohal kaitseminister Jaak Aaviksoo, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel, mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede, kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran ja asekantslerid, Eestis resideerivad välisriikide kaitseatašeed Lipu üleandmise tseremoonial olid rivis kaitseväe peastaabi ohvitserid, allohvitserid ja ametnikud.

Kolonel Terras teenib kaitseväes 1991. aastast. Ta on teeninud Kalevi pataljonis, olnud vahipataljoni ülem, Kaitseliidu staabiülem, juhtinud kaitseväe peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonda, olnud peastaabi ülema asetäitja operatiivalal. Aastatel 2001-2004 oli Terras kaitseatašee Saksamaal, 2007. aastal teenis ta välisoperatsioonil Iraagis NATO väljaõppemissiooni staabiülema asetäitja ametikohal. Aastatel 2008-2010 oli ta kaitseministeeriumi kantsler.

Terras on õppinud Tartu ülikoolis ajalugu, saanud magistrikraadi riigi-ja ühiskonnateaduste alal Bundeswehri ülikoolist, lõpetanud vanemstaabiohvitseride kursuse Balti Kaitsekolledžis ja Ühendkuningriigi Kuningliku Kaitseuuringute Kolledži Londonis (Royal College of Defence Studies).

Brigaadikindral Väli jätkab teenistust Eesti Vabariigi sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures 1. märtsil 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles