Ivana Trump küsis eksmehelt, kas ta saaks USA saadikuks Tšehhi Vabariigis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivana Trump
Ivana Trump Foto: SCANPIX

USA uue presidendi Donald Trumpi eksnaine Ivana Trump küsis endiselt mehelt, et kas temast võiks saada USA suursaadik Tšehhi Vabariigis, mis on tema sünnimaa.

Praegu 67-aastane Ivana Trump ja 70-aastane Donald Trump lahutasid 1992. aastal, edastab The Telegraph.

Ivana Trump sõnas väljaandele New York Post, et ta tegi Donald Trumpile ettepaneku määrata ta USA järgmiseks suursaadikuks Tšehhi Vabariiki, sest seal on ta sündinud, ta oskab tšehhi keelt ja tunneb kohalikke olusid.

«Mind tuntakse seal kui Ivanat, ma ei pea lisama perekonnanime Trump. Olen tuntud kogu maailmas, mitte ainult USAs ja Tšehhimaal,» teatas Donald Trumpi eksnaine.

Ivana Trumpi sõnul ta ei kahetse, et temast ei saanud USA uut esileedit, sest talle meeldib ta enda New Yorgis asuv kodu rohkem kui Valge Maja.

Ta lisas, et ei kadesta Melania Trumpi, kuna Trumpide pere on sunnitud kolima Valgesse Majja ja uue kohaga harjuma.

Ivana Trumpi sõnul on tal endise mehe Donald Trumpiga head suhted ja ta aitas teda kampaania ajal mitmel korral kõnede ettevalmistamisega.

Endise proua Trumpi teatel ei jaga ta eksmehe seisukohta, et USA ei vaja sisserändajaid, ei mehhiklasi ega moslemeid.

«USA vajab uusi töökäsi sisserändajate näol. Samas peavad need isikud olema töövõimelised, maksma makse ja oskama minimaalsel tasemel inglise keelt,» teatas Ivana Trump.

Donald Trump ja Ivana Trump 1989. aastal / Scanpix
Donald Trump ja Ivana Trump 1989. aastal / Scanpix Foto: SCANPIX

Donald Trump ja Ivana Trump (sünninimi Zelníčková)  olid abielus 1977 – 1991, neil on kolm täiskasvanud last – Donald Trump junior, Ivanka Trump ja Eric Trump. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles