Video: 2016. aasta kõige naljakamaks loodusfotoks kuulutati peadpidi lumes rebane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Bolhke foto peadpidi lumes rebasest
Angela Bolhke foto peadpidi lumes rebasest Foto: Youtube

Selle aasta Comedy Wildlife Photography Awards (Naljakate loodusfotode auhinnad) võitjad tehti teatavaks  ning kõige naljakamaks osutus foto, millel on näha peadpidi lumes rebast.

Võistlusele saadeti üle 2200 foto, millest valiti igas kategoorias välja parimad, arvesse võeti nii tehnilist poolt kui huumorit, edastab photozine.com.

Kõige paremaks osutus ameeriklanna Angela Bolhke foto, mille ta tegi Yellowstone’i rahvuspargis ja millel on näha midagi lumest otsivat rebast, see kuulutati kahes võistluskategoorias, üldises and maa omas parimaks fotoks.  

Fotograafi sõnul on pildil rebane, kes jahtis hommikusööki, oletatavalt uruhiirt. Ta lisas, et selle imelise foto müügist saadud raha annetab ta Yellowstone’i looduse kaitsmisse.

Õhu kategooria parimaks kuulutati foto pelikanist, kes ei saanud kala kätte, veekategoorias kollane kala, kes tõukab kaaslast. Noorte kategoorias sai võidu pilt sebradest, kes miilustavad ja naeravad. 

Väga soovitatud kategoorias osutus võidukaks foto karust, kellel ei õnnestunud lõhe kätte saada, vaid veest välja hüpanud kala virutab karule. Selle tegi fotograaf Rob Kroenert USAs Alaskal Katmai rahvuspargis 2014. aasta juulis.

Teise koha selles kategoorias sai ameeriklasest fotograaf Adam Parsonsi foto karust, kelle peas tunduvad olevat hanetiivad. See foto tehti 2015. aasta septembris.

Võidufotodeks osutusid veel foto grupist uudishimulikest öökullidest ja linnust, kes teeb oma häda pühvlile pähe. Veel märgiti ära fotod, millel on näha gepardit nagu arutamas selle üle, et kui kiire ta olla võib ning Komodo draakonit väljumas WCst.

Naljakate loodusfotode võistluse korraldajate teatel saadeti fotosid Argentinas Rootsini, USAst Ungaribi, Austraaliast Venemaani, Hiinast Lõuna-Aafrikani ja kõikidest paikadest, mis jäävad nimetatute vahele.

Comedy Wildlife Photography Awards teeb koostööd Born Free fondiga, mille eesmärgiks on looduskeskkonna ja metsloomade kaitsmine ja säilitamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles