Soorm: HKScani sisejuurdluse põhjused ei ole selged

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm.
Teet Soorm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soome lihatööstuskontserni HKScan Baltikumi juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul ei ole tema jaoks selged põhjused, miks kontsern on alustanud Baltikumi äritegevuse üle sisejuurdlust.

«See tuli meile täna üllatusena. Tehakse sisejuurdlus ja nii kauaks on tegevjuhtkonnal võetud ära õigus otsustada, ja vaadatakse, kas me käitume vastavalt grupi tegevuspoliitikale. Rohkem ei tea midagi,» ütles Soorm BNS-ile.

«Töötame edasi ja homne päev toob uued uudised,» lisas ta. Soormi sõnul on ettevõtte Baltikumi juhtkonnal olnud kohtumised emafirma esindajatega, kuid täpseid põhjuseid, miks sisejuurdlust läbi viiakse, ei ole neile teatatud.

«Uus tegevjuht alustas 1. novembril ja rohkem ei tea midagi,» lisas Soorm. Alates novembrist on HKScan kontserni juhatuse esimees Jari Latvanen, kelle nimetas ametisse kontserni nõukogu mai lõpus.

Jari Latvanen on alates 2015. aastast töötanud Stora Enso juhtkonna liikme ja Consumer Board üksuse juhina. Enne seda on ta töötanud Findus Nordicu tegevjuhina, mitmel juhtival kohal Nestlés ja aastatel 1995–2000 HK Ruokatalo, praegu HKScan Finland, müügi- ja äridirektorina.

Oma esimeste sammude hulgas vahetas Latvanen välja HKScan kontserni asepresidendi ja tarbijasuuna ning Soome ja Eesti juhi Samuli Eskola. Temalt ameti üle võtnud Jyrki Karlsson pidi 2. novembri börsiteate põhjal keskenduma Baltikumi ja Soome äride kasumlikkuse tõstmisele ja toodete arendamisele.

Põhjamaade lihatööstusettevõte HKScan alustas esmaspäeval ettevõttesisest juurdlust oma Baltikumi äritegevuse üle; üle vaadatakse kogu juhtkonna tegevus ja osa juhtkonnast on selguse saamiseni vabastatud oma töökohustustest.

Uurimisega soovitakse saada kinnitust, et HKScan Baltikumi äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja HKScan tegevusjuhiseid, teatas ettevõte.

Sisejuurdlus kestab mõned nädalad. Osa HKScan Baltikumi juhtkonnast on selguse saamiseni vabastatud oma töökohustustest. Kontserni turundusjuht Anne Mere vastutab ajutiselt HKScan Baltikumi tegevuste eest, alludes HKScan Oyi tegevjuht Jari Latvanenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles