Filatelistidele teeb muret postimuuseumi kadumine

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennupostiümbrikud ilmestavad Eesti Rahva Muuseumi uue hoone väljapanekus lugu kirjavahetusest, mis tekkis Teise maailmasõja keerises Kanadasse elama asunud onu ja Eestis elavate sugulaste vahel tosin aastat pärast sõda.
Lennupostiümbrikud ilmestavad Eesti Rahva Muuseumi uue hoone väljapanekus lugu kirjavahetusest, mis tekkis Teise maailmasõja keerises Kanadasse elama asunud onu ja Eestis elavate sugulaste vahel tosin aastat pärast sõda. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi püsiväljapanekus on praegu neli klaasidetagust kohta, kus saab vaadata midagi, mis käib filateelia ehk postimaksevahendite ja ümbrike kogumise ja uurimise alla. Kõigest neli. Seda on väga vähe võrreldes rikkaliku väljapanekuga filateeliasõbralikus postimuuseumis, mis aga septembris lõpetas tegevuse ja kolis varad Raadile hoidlatesse.

Mõnigi tulihingeline filatelist avaldas rahulolematust juba siis, kui Tartu Postimees teatas 31. au­­gustil, et postimuuseu-

mil kui ERMi ühel osal seisab ees oma uste sulgemine kesklinnas. Nende kartused on osutunud tõeks – pilguheit praegusesse väljapanekusse Raadil on kaasa toonud mõningase pettumuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles