Algusest peale loodud vaid vene häälte jaoks (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11. detsember 2004. Ühtse Venemaa poolt on Tallinna rahvusraamatukogusse lepingule allkirja andma tulnud Valeri Gussev (vasakult) ja Valeri Bogomolov, Keskerakonda esindavad Ain Seppik ja Mailis Reps.
11. detsember 2004. Ühtse Venemaa poolt on Tallinna rahvusraamatukogusse lepingule allkirja andma tulnud Valeri Gussev (vasakult) ja Valeri Bogomolov, Keskerakonda esindavad Ain Seppik ja Mailis Reps. Foto: Peeter Langovits

Toonased keskerakondlased ei varja, et skandaalne koostööprotokoll Vladimir Putini partei Ühtse Venemaaga sündis 2004. aastal üksnes ühel kaalutlusel – aidata Keskerakond vene häältega lõpuks ometi võimule. Väited koostööst olid alguses õrn lootus, hiljem lihtsalt suitsukate.

Aasta 2003. Keskerakonda juhib jõuline tandem: eeslaval Edgar Savisaar, kulisside taga aga raudse haardega endine siseminister Ain Seppik.

Keskerakond võtab märtsikuistel riigikogu valimistel võidu, ent jäetakse Res Publica moodustatavast koalitsioonist häbiväärselt välja. Savisaar on pettunud – see on talle juba õige mitmes kord kaotada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles