Eamets: Tallinna-Helsingi tunnel annaks täiesti uue tõuke Eesti majandusele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane Raul Eamets
Majandusteadlane Raul Eamets Foto: Margus Ansu

Lähiajalugu on näidanud, et Eesti majandusel läheb nii hästi või halvasti, nagu läheb parajasti Soome majandusel, tõdes TÜ makroökonoomika professor Raul Eamets, mistõttu võiks ka Tallinna-Helsingi tunneliga kaasneda oluline tõuge Eesti majandusele.

Intervjuus Vikerraadiole märkis Eamets, et talle tundub üha rohkem hea plaanina Tallinna-Helsingi tunnel, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Kui me suudaksime tekitada ühtse metropoli Läänemere äärde ja siduda ära Põhja-Eesti ja Lõuna-Soome, annaks täiesti uue kvaliteedi ja arengutõuke Eesti majandusele,» sõnas professor, kes on seda meelt, et kui Soomel läheb hästi, läheb ka Eestil hästi ning vastupidi.

Muuhulgas tõdes Eamets intervjuus, et laenuvõtmisega, mida loodav valitsuskoalitsioon on lubanud teha, on Eesti hiljaks jäänud, sest EL on karmistanud eelarvepoliitika kontrolli.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles