Peterburis algavad seto kultuuri päevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto kultuuri päevade 19. novembri programm
Seto kultuuri päevade 19. novembri programm Foto: Seto Instituut

Peterburis toimuvad  17.-20. novembrini seto kultuuri päevad, kus seto meistrite eestvedamisel toimuvad erinevad õpitoad, loengud ning ka ettevõtluse alased nõupidamised.

Peterburis Soome instituudis toimuval ümarlaual „Kaasaegne rahvuslik ettevõtlus“ jagavad setod külaelu, väikeettevõtluse  ja oma piirkonna arendamise kogemusi. Ümarlaual osalevad erinevate ettevõtlusvaldkondade esindajad, kellel on huvi kasutada rahvakultuuri. Ümarlauale järgneb koostöövõimaluste arutamine ja kogemuste vahetamine teiste soome-ugri rahvaste esindajatega.

Seto meistrite eestvedamisel toimuvad  Peterburi etnograafiamuuseumis ja Rõbatski kultuurimajas erinevad seto õpitoad: seto vööde ja paelte valmistamine, pakutrüki õpituba, traditsiooniline seto söök, traditsioonilised seto tantsud.

Seto kultuuri päevade raames peetakse ka loenguid, kus setod räägivad muuseumi fondides peituvatest kultuuripärlitest, seto arhitektuurist, seto toidust, seto käsitööst, seto rahvarõivastest, seto ehetest.

Rõbatski kultuurimajja viivad setod kaasa ka näituse, mis jääb avatuks novembri lõpuni. Samuti on setodel kaasas oma filmid.

Setomaalt sõidab seto kultuuri päevadele delegatsioon, kuhu kuulub Setomaa ülembsootska ning osalejad kõigist Setomaa valdadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles