MMSi gruppi kuulunud Riina Raudsik esineb homsel konverentsil 1300 koolinoorele (2)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekonverentsil Lahe Koolipäev osaleb üle 1000 õpilase.
Noortekonverentsil Lahe Koolipäev osaleb üle 1000 õpilase. Foto: www.noortekonverents.ee

Homme koguneb Tallinna üle 1000 noore üle kogu Eesti, et kuulata suurel konverentsil, mida huvitavat räägivad neile teiste seas ka Igor Mang ja MMSi skandaaliga seostatud arst Riina Raudsik.

Homme toimub Tallinnas Nordea kontserdimajas noortekonverents Lahe Koolipäev 2016, mis keskendub tänavu küsimusele, kuidas võtta vastutus. Kodulehel kutsutakse noori konverentsile nii: «Sinu ette tulevad muusikud, näitlejad, sportlased, teadlased, riigitegelased, suurettevõtjad ja teised spetsialistid, kes kõik jagavad meiega oma kogemusi ja tehtud tegusid».

Esinejate hulgas on palju tuntud inimesi, nagu näiteks ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp, näitleja Märt Avandi, maailmaklassi sõudjad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ning räppar Henry Kõrvits ehk Genka.

Lisaks neile räägib oma kogemustest ja tehtud tegudest doktor Riina Raudsik. Viimase nimi sai avalikkuses tuntuks seoses MMSi skandaaliga, sest arst kuulus kloordioksiidi imeravimina propageerivasse Facebooki gruppi.

Konverentsi programmi- ja päevajuht Toomas Laigu ütles Postimehele, et Riina Raudsik kutsuti esinema, et rääkida noortele neid täna tõsiselt puudutavatest haigustest nagu stress ja depressioon.

Programmijuhi sõnul on Raudsikuga kokku lepitud, et kloordioksiidist konverentsil ei räägita. Küsimusele, kas MMSi skandaali keskmesse sattunud arst on noortele hea eeskuju, vastas Laigu, et kuna jutupunktid on hoopis teised, ei näe ta ka põhjust, miks peaks noored neid asju omavahel seostama. 

Lisaks räägib Raudsik noortele suhkru kahjulikkusest ja teiselt poolt tasakaaluks loodusläheduse ja vee kasulikkusest. «Me tahaksime konverentsile ka alternatiivset mõtlemist tuua. Noorel on valikud ja tal on ise võimalus otsustada, milliseid lahendusi ta näeb,» selgitas programmijuht.

Alternatiivse lähenemisega hiilgab kindlasti ka teinegi konverentsil esineja, Igor Mang. Laigu sõnul on Mang noorte seas tõeliselt popp. Seda kinnitavat ka asjaolu, et noortel oli enne konverentsi võimalus esinejatele küsimusi esitada ja kui kõige rohkem küsimusi sai Genka, siis kohe tema kannul oli just Igor Mang.

Noortekonverentsi peatoetaja on töötukassa ning suurpartnerite hulgas leiab ka näiteks Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja kultuurkapitali.

Eelmise aasta sügisel algatas terviseamet kloordioksiidi (MMS) propageerinud kinnisesse Facebooki gruppi kuulunud perearst Riina Raudsiku suhtes menetluse. Menetluse käigus tuvastati, et arst kuulus küll MMS ja DMSO grupi liikmete hulka, kuid kemikaali MMS ei ole Raudsik kunagi inimestele tutvustanud ega andnud selle kasutamiseks ka soovitusi.

Tänavu sügisest lõpetas Raudsik Jüri perearstikeskuses töö perearstina ning töötab nüüd omapäi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles