Börsile võiks viia tosin riigifirmat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs langes detsembris 5,23 protsenti.
Tallinna börs langes detsembris 5,23 protsenti. Foto: Tairo Lutter

Kui seni on riigiettevõtete võimaliku börsile viimise arutelus käidud välja maksimaalselt neli-viis riigifirmat, siis Tallinna börsi juht Kaarel Ots ütleb, et 35 riigiettevõttest võiks lausa 12 olla börsil esindatud.

«Olen veendunud, et riigiettevõtete börsile viimine on vajalik. Näen selles võimalust efektiivsuse kasvuks avaliku kontrolli ja suurenenud läbipaistvuse kaudu, mis omakorda aitab kiirendada ettevõtete arengut ja parandades tulemusi, see aga edendab meie kõigi elu,» rääkis NASDAQ Tallinna juht Kaarel Ots.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et Harvardi ülikooli professor Andrei Shleifer on kirjutanud, et kui 1940. aastatel kalduti maailmas pooldama riiklikku kontrolli ettevõtete tegevuse üle, siis viimase 30 aastaga on olukord kardinaalselt muutunud. «Riik on üldiselt nõrk innovaator – mis on ettevõtete arengu seisukohalt ülioluline –, ning riigiametnikud ei ole piisavalt motiveeritud kontrollima ettevõtte kulustruktuuri ja kvaliteeti,» rääkis Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles