Pildid ja video: Hillary Clinton astus pärast valimiskaotust taas avalikkuse ette

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton astus pärast valimiskaotust vabariiklasele Donald Trumpile taas avalikkuse ette ja pidas eile kõne Children’s Defense Fund Beat the Odds heategevussündmusel Washingtonis.  

Clintoni kõnes oli rõhk kaotuse analüüsimisel ja toetajate tänamisel, edastab Yle.

«Tean, et paljud on viimasel nädalal küsinud, kas USA on ikka see riik, mida me arvame ta olevat. Nüüdsed valimised paljastasid, kui lõhenenud riik on, kuid igaüks meist saab aidata kaasa oma riigi paremaks muutmisele,» teatas Clinton.

Hillary Clinton ei maininud oma esinemises valimised võitnud Donald Trumpi otse, vaid tegi tema kampaanialubaduste aadressil vihjeid.

Clintoni sõnul ei olnud nüüdne avalikkuse ette astumine tema jaoks just kõige kergem.

«Pärast valimiskaotust tahtsin vaid koju, raamatut lugeda või koertega jalutada. Ma ei tahtnud kodust välja tulla,» lausus valimised kaotanud demokraat.

Uudisteagentuuride teatel on Clinton rääkinud eraviisiliselt tema kampaania jaoks annetanutega ja parteikaaslastega, analüüsides oma valimiskaotust. Clintoni arvates on selle põhjuseks asjaolu, et Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) otsustas kampaania lõpusirgel hakata uuesti uurima tema välisministri aja e-kirju.  

Clinton ei ole veel paljastanud, mida ta teeb edasi. CNNi arvates võib ta tegelema hakata lastele ja noortele suunatud heategevusprojektidega, sellele viitab ka tema eile osalemine Children’s Defence Fund sündmusel.

Heategevusorganisatsioon, mille sündmusel ta kõne pidas, oli tema esimene töökoht noore juristina 1970. aastatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles