Pagasiriiulid muutuvad lennukites tasuliseks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagasiriiul
Pagasiriiul Foto: SCANPIX

Sageli peavad reisijad lisa maksma äraantava pagasi eest, kuid nüüd hakatakse raha küsima ka pagasiriiuli kasutamise eest.

Ühendriikide suuruselt kolmas lennufirma United Airlines tegi teatavaks, et nad hakkavad osadelt reisijatelt küsima pagasiriiuli kasutamise eest lisatasu. Enam ei tohi tasuta suurt käsipagasit kaasa võtta reisijad, kes on soetanud kõige odavama pileti, vahendab Huffington Post.

Nüüdsest määratakse nendele reisijatele istekohad ka alles reisi väljumise päeval, mistõttu võib juhtuda, et koos pileti ostnud inimesed lahutatakse. Lisaks ei saa odavama pileti ostjad koguda enam ka boonuspunkte.

Hinnanguliselt toob selline muutus ettevõttele 2020. aastaks 4,4 miljardi suuruse käibelisa.

Reisijate tasuta õiguseid on suuresti vähendanud ka teine Ühendriikide lennufirma, Delta Air Lines, kes keelustas tasuta pileti muutmise ning istekoha valimise võimaluse. Nii Delta kui United soovivad meelitada kliente ligi odavate hindadega ning siis teenida kasu lisatoodete müügiga.

«Kliendid on meile öelnud, nad soovivad rohkem valikuid ning odav hinnaklass just seda pakubki,» rääkis Unitedi turundusdirektor Julia Haywood. Tänu sellele muutub ka pardale minek kiiremaks ja efektiivsemaks, sest reisijad ei pea enam otsima pagasile riiulil kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles