Rumeenia koondise tugitala suri vaid 44-aastasena infarkti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Rumeenia koondise jalgpallur Daniel Prodan sai kolmapäeval vaid 44-aastasena infarkti ja suri. Keskkaitsjana tegutsenud Prodan esindas Rumeeniat 54 korda ja lõi koondise eest ühe värava, mängides ka 1994. aasta MMil ning kaks aastat hiljem peetud EM-finaalturniiril.

«See on tohutu löök. Sain tema surmast teada paar tundi tagasi ega suuda seda kuiagi uskuda. Olen sõnatu,» lausus täna hommikul Rumeenia jalgpalliliidu endine president Mircea Sandu. Prodani lähedastele avaldas kaastunnet ka tema endine klubi Madridi Atletico, kelle eest kaitsja mängis aastatel 1997-98.

Seejärel müüs Atletico ta 2,2 miljoni naela eest Šotimaale Glasgow Rangersisse, kuid Prodani karjääri hakkasid segama vigastused. Lõpuks ei pidanudki ta Rangersi esindusmeeskonna särgis ainsatki mängu, naasis 2002. aastal Bukaresti Steaua ridadesse ja lõpetas 2003. aastal 31-aastasena karjääri. Viimase viie hooaja jooksul sai Prodan vigastuste tõttu osaleda nelja meeskonna eest kokku vaid 33 mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles