Lapsed suudavad kokata küll

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka lapsed suudavad kokata.
Ka lapsed suudavad kokata. Foto: Hele-Mai Alamaa
  • Ilmus hoogne retseptiraamat lastele

Täna kell 17 leiab Tartu Kaubamaja Apollos aset laste kokaraamatu «Lase mind kööki» esitlus. Inspireerivat teost tutvustavad ajakirjanik Merle Liivak ja fotograaf Hele-Mai Alamaa, kel mõlemal on kolm last.

Sündmusel on kohal ka Leiutajate külakooli lapsed, kes soovijatele banaanijäätist valmistavad.

«Lase mind kööki!» on järg eelmisel aastal ilmunud ja suure menu saavutanud Kahvliahvi kokaraamatule.

Laste kokaraamat.
Laste kokaraamat. Foto: Repro raamatu kaanest

«See on hoogne ja pisut pöörane kogumik, kus lapsed esitlevad oma lemmikretsepte teistele lastele,» sõnas autor Merle Liivak.

Tegelasteks ka kuulsused

Kokaraamatust leiab kirju seltskonna lapsi mitmest Eesti nurgast, nende seas trikisuusataja Kelly Sildaru, telesarjast «Meie pere ja muud loomad» tuttav Uma Säsil Hanso, Evelin Ilvese tütar Kadri Keiu ning Sänna tillukese Leiutajateküla kooli lapsed.

Lihtsad ampsud.
Lihtsad ampsud. Foto: Hele-Mai Alamaa

Raamat sisaldab lihtsaid ja nutikaid toitude retsepte igaks elujuhtumiks, tortiljapitsast pulgakookideni. Mida haugata suure nälja kustutuseks pärast kooli, mida ette võtta sõpradega koos kokkamiseks, sünnipäevapidudeks ning perega pühapäeva nautimiseks.

Teose panevad särama Hele-Mai Alamaa fotod ning hoogsad illustratsioonid raamatu kujundanud Moonika Maidrelt.

Emade loodud ühing

Kahvliahvi Kokakool on noorte emade loodud mittetulundusühing, mis julgustab lapsevanemaid kaasama oma võsukesi toidu valmistamisel juba maast madalast. Et lapsed näeksid ja mõistaksid, millest toit koosneb ja kuidas see valmib ning suudaksid tänu sellele teha tervislikumaid toiduvalikuid.

Kahvliahvi Kokakooli looja ja eestvedaja on ajakirjanik, ajakirja Pere ja kodu kolumnist ja kolme lapse ema Merle Liivak.

Kahvliahvi Kokakooli lennukad sündmused on aset leidnud viiel järjestikusel aastal: muusikafestivalil Schilling, Viljandi Folgil, Soomaal Karuskose metsatalus, Põhjaka mõisa restorani hoovil ja legendaarse Seenenäituse raames Eesti Loodusmuuseumi hoovil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles