Erakonnad panevad ministrid paika

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme erakonna juhid – tulevane peaminister Jüri Ratas (keskel) ning nii endisse kui ka loodavasse valitsusse kuuluvad ministrid Jevgeni Ossinovski (vasakul) ja Margus Tsahkna (paremal) – käisid kolmapäeva hilisõhtul üheskoos Kadriorus president Kersti Kaljulaidi jutul.
Kolme erakonna juhid – tulevane peaminister Jüri Ratas (keskel) ning nii endisse kui ka loodavasse valitsusse kuuluvad ministrid Jevgeni Ossinovski (vasakul) ja Margus Tsahkna (paremal) – käisid kolmapäeva hilisõhtul üheskoos Kadriorus president Kersti Kaljulaidi jutul. Foto: Liis Treimann

Üheks loodava koalitsiooni märksõnaks on ööistungid – pole teada, kui palju neid riigikogus ees seisab, kuid vähemasti koalitsioonikõnelused venisid tihti hiliste öötundideni. Vahel ka kella kolmeni-neljani öösel. Seetõttu ei saa ka tänasest Postimehest lugeda, kuidas ministriportfellid jaotati, sest eile kõnelused lõpetama pidanud võimuliit vaidles selle üle pikalt ja põhjalikult lehe trükkimineku ajast kauem.

Täna hommikuks peavad portfellid aga jagatud olema, sest kogunevad erakondade volikogud, kes peavad otsustama, kellest saab minister ja kellest mitte. Kõige varem, kell üheksa koguneb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus. Veidi hiljem kogunevad ka keskerakondlased ja sotsiaaldemokraadid.

Eileõhtuse seisuga võis üsna kindlalt väita, et uue valitsuse ministrite seas on kindlasti parteijuhid Jüri Ratas (Keskerakond), Jevgeni Ossinovski (SDE) ja Margus Tsahkna (IRL) ning riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson. Nemad neli on oma erakonna juhtfiguurid, kes peavad valitsuses igal juhul sees olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles