Tallinna lumemurdjaks valiti Viktor Vassiljev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heitlikud ilmaolud muudavad Tamme staadioni uisuväljaku tihti konarlikuks. Nii püüavadki staadioni majahoidja Vladimir Heerik (vasakul) ja peaadministraator Anne Kilgi jääd uisukõlbulikuna hoida.
Heitlikud ilmaolud muudavad Tamme staadioni uisuväljaku tihti konarlikuks. Nii püüavadki staadioni majahoidja Vladimir Heerik (vasakul) ja peaadministraator Anne Kilgi jääd uisukõlbulikuna hoida. Foto: Margus Ansu.

Konkursi «Tallinna linna lumemurdja» korraldustoimkond valis ligi saja lumemurdja tiitlile esitatud kandidaadi hulgast korteriühistute kategoorias parimaks Kristiine linnaosa poolt esitatud korteriühistu Kotka 6 majahoidja Viktor Vassiljevi, keda premeeritakse kinkekaardiga.


Majahoidja Viktor Vassiljevi (palume mitte segi ajada tuntud geriaatri ja Haabersti linnaosavanema dr Vassiljeviga) töö eriliseks kvaliteedi näitajaks on see, et Kotka tänav 6 maja esine on terve talve jooksul asfaldini puhtaks roogitud – ei mingit liiva, soolast rääkimata, vahendas Raepress.

Kotka 6 majahoidja kiituseks võib lisada, et see korteriühistu on ka varem eeskujuliku maja ja territooriumi korrashoiu eest tunnustust pälvinud. Mullu nimetas Kristiine linnaosavalitsus korteriühistu Kotka 6 parima heakorraga kinnistuks.

Eramajade kategoorias oli parim Peeter Matson, kes puhastab Nõmmel Põllu tänav 29 juures. Nagu nõmmekad ise ütlesid, et just nimelt tänu Peetrile on Põllu tänav ka sel lumerohkel talvel kahesuunalise liiklusega ja kõigil on ruumi ka oma autot parkida. «Peeter Matsonit võiks võrrelda Kristina Šmiguniga, kes tegi trenni iga ilmaga. Mida rohkem lund sadas, seda raevukamalt Peeter lund murdis,» ütles Matsoni majanaaber Kalle Kask. Matsonit premeeritakse samuti kinkekaardiga.

Eripreemia otsustati anda Lasnamäel asuva Valge tänav 18 majahoidjale, kes hoiab korras üheksa maja esised. Tänukiri ja preemia anti talle üle reedel, kui toimus Lasnamäe elanike kohtumine linnapeaga.

Teise eripreemia sai Tamara Rjabova Põhja–Tallinnast, kes on korteriühistu Tuulemaa 23 majahoidja. Tema hoolitseb lumekoristamise ja libedusetõrje eest nii õuealal kui ka majaesistel kõnniteedel. Tema hooldatav ala asub Tuulemaa ja Kari ristmikul, kus liigub palju rahvast. Tänu Tamara Rjabova usinale tööle ei pea jalakäijad libedatel tänavatel ukerdama.

Lumemurdja konkursi eesmärgiks oli selgitada välja eeskujulikud majahoidjad, kes lumetõrjumisega edukalt hakkama saavad. Kandidaate võisid konkursile esitada kõik linnaelanikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles