Hanso Ühendkuningriigi kolleegile: Eesti julgeolekupoliitika ei muutu

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Hannes Hanso (paremal) kohtumas oma Ühendkuningriigi kolleegi Michael Falloniga
Kaitseminister Hannes Hanso (paremal) kohtumas oma Ühendkuningriigi kolleegi Michael Falloniga Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hannes Hanso kohtus Kanadas Ühendkuningriigi kaitseminister Michael Falloniga ning arutas julgeolekuolukorda maailmas, arenguid Ameerika Ühendriikides pärast presidendivalimisi ja NATO lahingugruppide eelpaigutamist alliansi piiririikidesse.

«Kinnitasin oma heale Ühendkuningriigi kolleegile, et Eesti valitsuse välis-ja julgeolekupoliitika erakondadeülene peajoon ei muutu, sõltumata sellest, millised parteid on parasjagu meil Eestis valitsusliidus,» ütles kaitseminister pressiteate vahendusel. «Meil seisab ees veel palju tööd NATO kohaloleku suurendamiseks NATO piiririikides.»        

Hanso sõnul on NATO Ühendkuningriigi juhitava liitlaste raske pataljoni lahingugrupi Eestisse toomisega kenasti graafikus, ehkki tööd on veel palju. Nii Eesti kui ka Ühendkuningriik täidavad NATOs kokkulepitud kaitsekulutuste taset. «Me mõlemad nõustusime, et ka teised NATO liitlasriigid peavad samuti kaitsekulutuste taset tõstma,» sõnas ta.

Kaitseminister osaleb Kanadas Halifaxis mõjukal julgeolekufoorumil. Neljapäeval kõneles Hanso Kanada kaitseminister Harjit Sajjani juhitud ÜRO rahuvalve innovatsiooni käsitlevas kaitseministrite ümarlaual. 

Lisaks esinemistele esinduslikul Halifaxi julgeolekufoorumil on Hansol plaanis kohtuda veel USA senati delegatsiooniga, mida juhib senaator John McCain ja Prantsusmaa kaitseministriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles