Lõuna-Koreas jätkusid meeleavaldused presidendi tagasiastumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea pealinnas Soulis jätkusid täna meeleavaldused, kus nõutakse president Park Geun-Hye tagasiastumist seoses korruptsiooniskandaaliga.

Meeleavaldused kestavad juba neljandat nädalat, kuid president pole seni tagasiastumisega nõustunud.

Eelmisel nädalal osales meeleavaldustel umbes miljon inimest. Organiseerijate sõnul ootavad nad laupäeval toimuvale aktsioonile umbes 500 000 inimest. Politsei hinnangul on meeleavaldajate arvuks pigem 50 000.

Enne laupäevase protestiaktsiooni algust oli umbes 50 000 inimest juba kogunenud Souli Gwanghwamuni bulvarile.

Seni on meeleavaldused olnud rahumeelsed, kuid aktsioonidel on kohal viibinud ka suured politseijõud.

Park on esimene Lõuna-Korea president, keda ametiajal seoses kriminaalasjaga üle kuulatakse. Korruptsiooniskandaal on toonud Souli tänavatele sajad tuhanded meeleavaldajad, kes nõuavad riigipea tagasiastumist.

Skandaali keskmes on presidendi usaldusalune Choi Soon-sil, keda süüdistatakse oma sidemete kasutamises ettevõtetelt miljonite dollarite väljapressimiseks mittetulundusühingutele, mille raha ta on kasutanud isikliku tulu saamiseks.

Choi, kelle isa oli usutegelane ja Parki pikaajaline mentor kuni oma surmani 1994. aastal, vahistati novembri algul süüdistatuna kelmuses ja võimu kuritarvitamises. Vahistatud on ka kaks presidendi abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles