Suri Eesti kunagine peaministri asetäitja eksiilis Enno Penno

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Penno.
Enno Penno. Foto: Erakogu

Stockholmis suri kolmapäeval 86-aastasena Eesti kunagise eksiilvalitsuse teedeminister, haridusministri kohusetäitja ja peaministri asetäitja Enno Penno.

Penno sündis 22. aprillil 1930 Tallinnas. 1944. aastal põgenes ta koos vanematega Soome ja sealt edasi Rootsi, kus lõpetas ülikooli tehnikateadlasena. Ta töötas külalislektorina USAs Illinoisi Ülikoolis, samuti Stockholmis Kooperatiivide Liidus, kinnisvara- ja linnaehitusametis.

Aastatel 1962–1964 oli ta Eesti teedeminister ja haridusministri kohusetäitja eksiilis. 1990. aasta märtsist kuni 1992. aasta oktoobrini oli ta peaministri asetäitja eksiilis.

Penno oli aastatel 1955–1994 ka Eesti Demokraatliku Uniooni liige, peasekretär, Rootsi osakonna esimees ja keskjuhatuse esimees. Samuti oli ta tegev Eesti Rahvusnõukogus, Eesti Rahvusfondis, Eesti Komitees, Eesti Laenu-Hoiu Ühisuses, ajalehe Teataja Ühingus, Eesti Teaduslikus Seltsis Rootsis, Eesti Skautide Malevas Rootsis ja Eesti Üliõpilaskonnas Rootsis. Aastast 1953 kuulus ta Eesti Üliõpilaste Seltsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles