Angela Merkel kandideerib neljandat korda kantsleriks (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel.
Saksa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksamaa liidukantsler ja Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) juht Angela Merkel teatas täna, et kandideerib 2017. aasta üldvalimistel neljandaks kantsleri ametiajaks.

Pärast kuid kestnud spekulatsioone ütles Merkel täna CDU parteikoosolekul oma erakonnakaaslastele, et on valmis taas partei esinumbrina kandideerima. Saksamaa üldvalimised toimuvad 2017. aasta septembris või oktoobris.

Merkel annab CDU peakorteris täna kell 20 (Eesti aja järgi) ka ametliku pressikonverentsi.

62-aastane Merkel on olnud Saksamaal, kus kantsleriks olemise ametiaegade arv pole limiteeritud, võimul alates 2005. aastast.

Kui valimised toimuksid sel nädalavahetusel, toetaks Merkeli CDU-d reedel avalikustatud arvamusküsitluste järgi 32 protsenti vastanutest, mis on 10 protsenti vähem kui 2013. aasta valimiste ajal.

Saksa sotsiaaldemokraate (SPD) toetus oli tugevad 23 protsenti, kellele järgnesid Rohelised 12 protsendiga.

Paremäärmuslik partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) saaks sõltumatu uuringufirma Infratest dimapi teatel 12 protsenti valijate häältest.

Järjekordse nelja-aastase ametiajaga jõuaks Merkel samale pulgale oma mentori Helmut Kohliga, kes oli võimul 1982. kuni 1998. aastani.

CDU-s, kus Merkelile selget mantlipärijat silmapiiril pole, tuleb tema otsus kergendusena.

Merkel esindab stabiilsust ja usaldusväärsust neil tormilistel aegadel, sest ta hoiab ühiskonda koos  ja seisab vastu populistide lihtsustavale poliitikale, lausus CDU asejuht Julia Klöckner ajalehele Welt am Sonntag.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles